Ето, че пътят ми през Европа свърши. Кратката статистика е следната - за 23 дена изминах около 4500 км през 8 държави. Имах 36 стопа, 2 срещи с полицаи, 1 нощувка на спален чувал в сръбска нива, 1 нощувка в кабината на камион и 1 нощувка в хладилник на камион.
Ясно ми е, че се движих прекалено бързо, за да добия някакви сериозни впечатления от местата, през които минах, но така или иначе, целта на тази част на пътуването беше по-скоро подготовкта за истинското приключение, отколкото опознаване на Европа.
Искам да изкажа изключителна благодарност на всички хора, които ми помогнаха по пътя - На групичката на Станимир, които ме взеха от бензиностанцията в Сърбия, На Габи и Клаудия, братовчедка ми и мъжа и, на Мирослава, На Карин от Мюлюз, на Лъчо и Евлин, на Жоро, на Веселина и Карлос, на Катерина и Станимир, На тримата бг шофьори на бензиностанцията в Мюлюз, на шофьорите от паркинга на Вили Бетц, на дядо Ичо, Добрин и Ценка и накрая, но не и на последно място на всички останали шофьори по пътя ми.
Много много благодаря !
Благодаря също и на всички, които ме подкрепиха морално и финансово, както и на всички, които следят пътешествието ми.

А сега… сега идва ред на истинското приключение, което ще бъде дълго, трудно и изпълнено с интересности. Довечера самолетът ще ме отведе до Буенос Айрес в Аржентина, от където ще опитам да завъртя един пълен кръг в Южна Америка за около 7-8 месеца. Приблизителният маршрут ще е - слизане до fin del mondo през Аржентинска територия, после нагоре покрай Андите през Чили, Боливия, Перу, Еквадор, Колумбия, Венецуела и после през Бразилия обратно до Аржентина. Предполагам, че от тук нататък ще ми е по-трудно да поддържам разказите и снимките в сайта ми, но въпреки всичко ще правя всичко възможно да се появяват колкото може по-често.

Ами това е… освен да си пожелая успех на далечния континент, друго не знам какво мога да кажа повече.

Така че… напред и газ в соплата

И благодаря на всички отново :)

Bookmark and Share