Както много пъти съм забелязал, идеите, които ми идват напълно спонтанно се оказват най-устойчиви и точно тях реализирам. Вчера ми щукна една такава идея - защо да не ида до най-северните части на Швеция и Норвегия набързичко.  Е, вярно, че нямам почти никакви пари, ама какво от това - по-важното е, че желание има. А има ли желание всичко става.

Ще кажете “ама как без пари, скандинавските държави са ужасно скъпи”. Ами планът е следния - ще се запася с храна от тук - колкото мога да нося в раницата, за да не се налага да купувам от там или поне да купувам само някои основни неща като хляб.  Вторият фактор ще е дължината на пътуването - ще продължи около 3 седмици - долу горе толкова, за колкото мога да мъкна храна.  Няма да спя по хостели, няма да ползвам интернет.

С две думи ще се поставят рекорди по евтино пътуване.

Тръгвам след около две седмици. Ще стопирам ударно, за да стигна максимално бързо до Швеция, след което ще продължа до северната и част, от където ще се прехвърля в Норвегия.  И после… още не съм го измислил ;)

Ако някой иска да помогне финансово на пътуването, може да го направи в секцията “помогни”.  Също така, ако ви се намира някой излишен суджук или пъстърма, можете да го метнете насам - ще бъде употребен добре :))))

Очаквайте още подробности!

Bookmark and Share