И така, снощи по мръкване най-накрая стигнах до вкъщи. След точно 1 месец обикаляне. След  кратки сметки установих, че съм изминал общо около 7000 км със 76 превозни средства, като пътя от Осло до Миндя (3800 км) го минах за 5 дни :). Поставих и личен рекорд за най-дълъг стоп - около 1900 км с 1 кола за 21 часа. С нея прекосих повечето си път в Швеция, цяла Дания и Германия и стигнах чак до Краков в Полша, като по тоя начин избегнах магистралните държави, а после минах през Словакия и Унгария и накрая, съвсем непланувано и Румъния.

Повечето време в Норвегия беше или облачно или дъждовно, с изключение на 4-5 дни, които пък бяха напълно слънчеви и топли, но за сметка на това скучни от фотографска гледна точка. Веднъж лежах в палатката 36 часа, защото почти не спря да вали и не можеше да правя нищо навън. Че и сериозен вятър брулеше и се притеснявах да не скъса някъде палатката.

Сега започнах да оглеждам снимките, а като свърша с тях ще почна да пиша и пътеписите :)

С две думи казано - останах очарован от тая държава и хората там  и съм почти сигурен, че това няма да е последното ми ходене нататък ;)

Bookmark and Share